Projectgroepen

Werk dat niet te doen is

 

Leden:  

 

Kim Valtin (Hubbie), Kathleen Van Leuven (Scholen Sint-Franciscus), Ingrid Limbourg (Scholen Sint-Franciscus), Tinne Plasmans (De Markgraeve), Kathleen Van Nuffel (MPC Sint-Franciscus), Gero De Greef (Zonnelied) en Paul Duquesnoy (Zonnelied), Karien Van Neyghem (Pasform).

  

Projectteam: Kathleen Van Nuffel (MPC Sint-Franciscus), Kim Valtin (Hubbie), Gero De Greef (Zonnelied) en Lieve Jutten (Mediander).

 

Contactpersoon: Lieve Jutten (lieve.jutten@mediander.be)

 

Waarom
Ieder van ons wordt bij de begeleiding, het les geven, … geconfronteerd met het gevoel dat het werk “niet te doen” is.

Met deze projectgroep zijn we op zoek gegaan naar werkzame factoren en handvatten die werk dat niet te doen is opnieuw om te buigen naar werk dat te doen is.

 

Ons traject

De projectgroep “Werk dat niet te doen is…” heeft een traject bewandeld van “factoren die het werk niet te doen maken…” naar “factoren die het werk terug te dragen maken…”.

Bij de factoren die ons werk niet te doen maken hebben we stil gestaan hoe we zelf deze factoren kunnen beïnvloeden. De volgende stap was om alle factoren die het werk terug te doen maken te bundelen en zo kwamen we tot 5 thema’s:

  • Tijdsbesteding: tijds- en aandachtbeheer
  • Cultuur
  • Wat je zelf in handen hebt
  • Communicatie
  • Lichamelijke gezondheid

 

Doel

Via een jaarprogramma gelinkt aan deze 5 thema’s willen we alle lagen van onze lid organisaties bereiken en iedereen de keuze geven om op maat van zichzelf workshops te volgen. We willen onze collega’s inspireren om af te kunnen stappen van “Het werk is niet te doen…” en ze ook beter in hun krachten te laten staan.

We willen een blijvende impact en verandering realiseren door herhaling, uitdagingen, praktische opdrachten, enz.

 

De data van de workshops zullen gecommuniceerd worden vanaf 21 maart 2022.

Contacteer Mediander

Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Mediander, schrijf u dan hier zeker in voor onze nieuwsbrief. Ook voor een specifieke vraag kan u onderstaand formulier gebruiken.

Mediander vzw