Inclusie en een sociaal gewaardeerde rol is een meerwaarde voor onze cliënten. Een sociaal gewaardeerde rol kan je bekomen als je iets kan betekenen voor iemand anders. Om dit te verwezenlijken moeten we de buurt in kaart brengen, onderzoeken wat de talenten zijn van de buurtbewoners en onze eigen cliënten bevragen naar hun sterktes. We moeten ons focussen op de mogelijkheden en niet op de tekorten van onze cliënten. Om de talenten van onze mensen en de mensen uit de buurt te koppelen, kruipen we in de rol van, buurtvervlechter (community builder) of bruggenbouwer. Dit loopt niet altijd van een leien dakje in onze huidige samenleving. Er zijn heel wat vaardigheden, competenties en kennis voor nodig.

 

Het Leernetwerk “Community Building” werkt als inspiratiebron. We komen regelmatig samen om positieve verhalen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Er worden heel wat methodieken aangereikt, uitgetest en grondig geëvalueerd.

 

Op 9 mei 2019 heeft ons Leernetwerk samen met Odisee de “Inspiratiedag Community Building” georganiseerd met als doelstelling: 

  • Collega’s inspireren en warm maken om met hun cliënten te werken aan Community Building om hun netwerk/sociaal leven te versterken
  • Cliënten inspireren en sterk maken
  • Kennis, methodieken en goede praktijkvoorbeelden delen

Contacteer Mediander

Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Mediander, schrijf u dan hier zeker in voor onze nieuwsbrief. Ook voor een specifieke vraag kan u onderstaand formulier gebruiken.

Mediander vzw